Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

H Δεύτερη διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στις 22-23 Μαΐου στη Ρόδο

10.05.2017 | 10:00
Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα πραγματοποιείται στη Ρόδο στις 22-23 Μαΐου 2017. Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων προερχομένων από κράτη του αραβικού κόσμου, των Βαλκανίων και της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου.

Με τη συγκεκριμένη Διάσκεψη δίνεται συνέχεια στην πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Ρόδο (8-9/9/2016), με στόχο τη σύσταση ενός φόρουμ που θα ασχολείται με επίκαιρα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαμορφώνει μια θετική ατζέντα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η επικείμενη Διάσκεψη θα έχει ως θέμα τη συμβίωση και τη συνεργασία υπό συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας («Live and Work Together in Peace and Stability»). Οι εργασίες της θα διαρθρωθούν γύρω από τις ακόλουθες τέσσερις επιμέρους θεματικές ενότητες, α) κοινές προκλήσεις της περιοχής, β) εκπαίδευση, γ) πολιτισμός και δ) περιβάλλον. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ