Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ροχανί: Η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου και κόντρα στις κυρώσεις των ΗΠΑ

19.11.2018 | 11:40
 Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν εντάσσονται στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η Ουάσινγκτον κατά της Τεχεράνης, ο οποίος θα αποτύχει, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα συνεχίσει να εξάγει αργό πετρέλαιο.

"Η Αμερική επιρρίπτει σε μας την ευθύνη για τις αποτυχίες της στην περιοχή (...) από την Υεμένη ως το Ιράκ (...). Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις αυτές που εντάσσονται στον ψυχολογικό πόλεμο κατά του Ιράν", δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στην πόλη Χοΐ, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

"Απέτυχαν να σταματήσουν τις πετρελαϊκές μας εξαγωγές. Θα συνεχίσουμε να το εξάγουμε", σημείωσε.

Το Ιράν ελπίζει η Ευρώπη να σώσει την συμφωνία

Το Ιράν εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να σώσει την πυρηνική συμφωνία που συνήφθη το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και έξι μεγάλων δυνάμεων παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μπαχράμ Κασεμί.

"Υπαρχουν κάποιες ασάφειες στην εφαρμογή του μηχανισμού της ΕΕ για την προστασία του εμπορίου με το Ιράν από τις αμερικανικές κυρώσεις (...) Ωστόσο εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να σώσουν την συμφωνία", σημείωσε ο Κασεμί σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Οι άλλες χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία καταβάλλουν προσπάθειες για την διάσωσή της από τον Μάιο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμμπ αποχώρησε από αυτήν. Οι ΗΠΑ επέβαλαν εξάλλου εκ νέου αυτόν τον μήνα κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες έχουν στόχο τον πετρελαϊκό, τον τραπεζικό και τον τομέα των μεταφορών της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ