Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παραμονή στη συμφωνία του 2015 εξαρτάται από τα οφέλη λέει ο Ροχανί

04.07.2018 | 15:56
Το Ιράν θα παραμείνει στη συμφωνία την οποία συνήψε το 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του μόνο αν τα οφέλη του από τη συμφωνία αυτή διασφαλιστούν από τις άλλες χώρες που την υπέγραψαν μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάιο, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη.

Ο Ροχανί είπε πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία είναι "παράνομη". "Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έχει όφελος από αυτή την απόφαση να αποσυρθεί από τη συμφωνία", δήλωσε ο Ροχανί στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι θα λάβει μέρος σε συνάντηση στη Βιέννη για τη διατήρηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και των άλλων πέντε από τις έξι μεγάλες δυνάμεις που έχουν υπογράψει το λεγόμενο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), δηλαδή της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Βρετανίας (σ.σ.: η έκτη χώρα που είχε υπογράψει τη συμφωνία ήταν οι ΗΠΑ, όμως στη συνέχεια απέσυραν την υπογραφή τους), θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Βιέννη, μετέδωσε χθες το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ