Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία προσδίδει κύρος και αποδοχές

23.08.2017 | 16:58
Οι Ρώσοι, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θεωρούν ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία προσδίδει κοινωνικό κύρος και προσφέρει υψηλές αποδοχές σε σχέση με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Τις διαθέσεις αυτές κατέγραψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Συγκεκριμένα, το 54% θεωρεί ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία εξασφαλίζει ένα καλό κοινωνικό στάτους ενώ το 52% θεωρεί ότι διασφαλίζει υψηλές αποδοχές. Το 25% των ερωτηθέντων πάντως έχει αντίθετη άποψη.

Το 47% δήλωσαν επίσης ότι θα ήθελαν να εργασθούν στον τομέα αυτόν αυτή την περίοδο, κυρίως επειδή οι μισθοί είναι υψηλοί, το 44% δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και το 27% δήλωσαν ότι τους αρέσουν τα όπλα και τα στρατιωτικά οχήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 63% των ερωτηθέντων θα ενέκρινε το επάγγελμα του μηχανικού για τα παιδιά τους στην αμυντική βιομηχανία όπως και και το επάγγελμα του εξειδικευμένου τεχνίτη στον τομέα αυτό. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε απo το WCIOM και το Sputnik στα μέσα Αυγούστου, σε δείγμα 1200 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti) 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ