Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ρωσία: Κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

09.06.2016 | 06:57
 Η Ρωσία φαίνεται να κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. 

O δημοσιογράφος του Reuters, επισκέφθηκε τη ρωσική πόλη Κλίντσι, περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουκρανία είδε ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο, μεγάλο αριθμό νεοαφιχθέντων στρατιωτών και στρατιωτικά οχήματα.

Δύο στρατιώτες με καμουφλάζ που είχαν δημιουργήσει ένα σημείο ελέγχου στο δάσος απομάκρυναν τον δημοσιογράφο, λέγοντας ότι φρουρούσαν μια «ειδική στρατιωτική περιοχή».
Πέρυσι, δημοσιογράφοι του Reuters είχαν αναφέρει την κατασκευή άλλων δύο στρατιωτικών βάσεων νοτιότερα στα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε την ανάπτυξη στρατευμάτων στο Κλίντσι, που συνήθως η περιοχή είναι χώρος στάθμευσης των οδηγών φορτηγών που ταξιδεύουν μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας. Ωστόσο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, δήλωσε ότι στην περιοχή έχουν έρθει περίπου 240 στρατιώτες.
«Τι να κρύψουμε; Ότι έχουν έρθει; Εδώ είναι.» είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Όλεγκ Κλέτνι.

Όταν ολοκληρωθεί η βάση θα είναι η τελευταία μιας σειράς που δημιουργήθηκαν κατά μήκος των συνόρων που εκτείνονται από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Η κατασκευή της στρατιωτικής βάσης ειναι η πιο πρόσφατη απόδειξη οτι η Ρωσία ενισχύει τις συρατιωτικές δυνατότητες της στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξημένες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη οι οποίες διεξάγονται ως απάντηση στην ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Στις αρχές τις βδομάδας οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν μια 10ήμερη στρατιωτική άσκηση στην Πολωνία, τη μεγαλύτερη στην ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η άσκηση με το όνομα ANAKONDA περιλαμβάνει 31.000 στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα από 24 διαφορετικές χώρες.

Τον περασμένο μήνα, Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει τρεις νέες στρατιωτικές μεραρχίες λόγω της συσσώρευσης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής. Στην κάθε μεραρχία θα περιλαμβάνονται περίπου 10.000 στρατιώτες.

"Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της επέκτασης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας," δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου, προσθέτοντας ότι οι μεραχίες θα πρέπει να δημιουργηθούν στο τέλος του έτους.

Αξιωματούχος στην πόλη Klintsy δήλωσε στο Reuters ότι η στρατιωτική συσσώρευση εκεί ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση Shoigu σχετικά με τις τρείς νέες ρωσικές μεραρχίες.

Η Ρωσία έχει επίσης αντριδράσει στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να ενεργοποιήσει την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία με σκοπό να προστατεύσει την Ευρώπη από βαλλιστικές απειλές, κυρίως από το Ιράν. Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν χαρακτηρίσει την αμυντική "ασπίδα" ως απειλή για την Ρωσία.

Πηγή: Reuters/freebeacon.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ