Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίδες στα όπλα!

02.02.2014 | 23:02
 Περισσότερες γυναίκες θέλει η Μόσχα να υπηρετούν ως επαγγελματίες στρατιώτες  στο ρωσικό στρατό.

Το θέμα άνοιξε επισήμως ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Ν. Pankov που εξέφρασε την  προσωπική του,όπως είπε, γνώμη σε μια συνάντηση με τους φοιτητές από τα πανεπιστήμια στη Σιβηρίας- ωστόσο  από τα λεγόμενα του φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά αλλά και κάποια επεξεργασία.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι ''πρέπει να δούμε  περισσότερες γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις  ως αξιωματικούς , στρατηγούς , λοχίες αλλά και πολιτικούς υπαλλήλους''.Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να είναι εθελοντική η επιλογή τους.

Ο κ. Pankov είπε το περασμένο έτος έγιναν 200 γυναίκες Δόκιμοι σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στη Ρωσία  και ότι ο  αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το 2014 .

Όπως είπε έχει  ανοίξει η εισαγωγή  των γυναικών , ακόμη και στην  Ανώτατη Σχολή Διοίκησης Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και ο αριθμός των αιτήσεων είναι τεράστιος .
<<Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση για το στρατιωτικό επάγγελμα μεταξύ των γυναικών και εμείς δεν πρέπει να το αγνοήσουμε>>,σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων , 11.000 γυναίκες κάνουν αυτή τη στιγμή στρατιωτική θητεία με σύμβαση , από 30.000 πριν από πέντε χρόνια, λόγω των περικοπών του προσωπικού του στρατού υπό τις εξελισσόμενες στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις .

Οι γυναίκες αξιοποιούνται ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί κυρίως σε επιτελικές θέσεις , μεταξύ άλλων και ως ειδικοί σε ιατρικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες , ή σε μονάδες επικοινωνιών .


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ