Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό ιστιοφόρο στην Πάτρα

28.01.2014 | 00:09
Ένα καράβι διαφορετικό από τα άλλα έριξε άγκυρα το πρωί της Δευτέρας στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, κοντά στον Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ρώσικο ιστιοφόρο το οποίο κεντρίζει το μάτι των περαστικών και δίνει μία άλλη νότα διαφορετική στο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ρώσικο ιστιοφόρο, το οποίο εκτός από ιδιαίτερα όμορφο, είναι αρκετά μεγάλων διαστάσεων, είναι του ρώσικου πολεμικού ναυτικού.

Όπως γράφει το patrasevents.gr το πλοίο είναι εκπαιδευτικό ιστιοφόρο και λέγεται «Kruzenshtern».

Θα βρίσκεται στην Πάτρα μέχρι και αύριο στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941–1945.

Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία.Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν.

Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης. Σε αυτόν τον περίπλου συνολικής διάρκειας 62 ημερών, το «Kruzenshtern» θα παραμείνει εν πλω για 30 ημέρες, στους λιμένες για 32 μέρες, 12 από τις οποίες θα βρίσκεται σε λιμένες του εξωτερικού.

Το σημείο εκκίνησής του είναι ο λιμένας της πόλης Καλινινγκράντ της Ρωσίας,με τελικό προορισμό τη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας. Στην πορεία του προς την Πάτρα έχει κάνει στάσεις στο Bremerhaven (Γερμανία), στο Tangier (Μαρόκκο) και το Bari (Ιταλία).

 
Το πλοίο «Kruzenshtern» θα είναι ανοιχτό για επισκέπτες στο λιμένα της Πάτρας από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ