Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό καταδρομικό στη Μεσόγειο στέλνει ο Πούτιν

04.09.2013 | 19:43
Η Ρωσία στέλνει ένα καταδρομικό το οποίο φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους στην ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί των επιχειρήσεων του πολεμικού της ναυτικού στην περιφέρεια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μια πηγή των ένοπλων δυνάμεων, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.


Το καταδρομικό Μασκβά αναμένεται να φθάσει στην ανατολική Μεσόγειο —όπου θα ενωθεί με μια ομάδα άλλων ρωσικών πολεμικών πλοίων— σε περίπου δέκα ημέρες, είπε η πηγή αυτή, η οποία δεν κατονομάζεται. Μαζί του θα πλέουν ένα αντιτορπιλικό από τον στόλο της Βαλτικής και μια φρεγάτα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.«Το καταδρομικό Μασκβά κατευθύνεται στα στενά του Γιβραλτάρ. Κατά προσέγγιση σε 10 ημέρες θα εισέλθει στην ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναλάβει επικεφαλής της ναυτικής δύναμης» στην θαλάσσια αυτή περιοχή, είπε η πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια συνέντευξή του που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα δεν απέκλεισε η Μόσχα να ενέκρινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, εάν παρουσιαστούν αδιάσειστες αποδείξεις που να τεκμηριώνουν ότι οι συριακές τακτικές δυνάμεις είναι αυτές οι οποίες ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου. Σημείωσε όμως παράλληλα ότι οποιαδήποτε επιχείρηση άνευ της έγκρισης του ΟΗΕ θα ήταν παράνομη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι δεν έχει το δικαίωμα να εγκρίνει την πραγματοποίηση πληγμάτων στην Συρία, καθώς αυτά θα συνιστούσαν "επίθεση" αν πραγματοποιούνταν "εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ".

Αν το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο εξετάζει την έγκριση μιας προσφυγής στην βία κατά του καθεστώτος της Δαμασκού δώσει το πράσινο φως στην πραγματοποίηση πληγμάτων, οι ΗΠΑ "θα εγκρίνουν μια επίθεση — καθώς ο,τιδήποτε γίνεται εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά μια επίθεση, με εξαίρεση την περίπτωση της αυτοάμυνας", δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Όμως η Συρία, όπως γνωρίζουμε, δεν επιτίθεται στις ΗΠΑ, επομένως δεν μπορεί να πρόκειται για θέμα άμυνας", πρόσθεσε ο Πούτιν.

"Να, τώρα το Κογκρέσο και η Γερουσία των ΗΠΑ ασχολούνται με την νομιμοποίηση μιας επίθεσης και εμείς είμαστε όλοι κολλημένοι μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης περιμένοντας (να δούμε) αν αυτό θα εγκριθεί ή όχι", σχολίασε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η έγκριση πληγμάτων στην Συρία θα είναι "απαράδεκτη". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ