Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ρωτήστε τον Σόϊμπλε για το μαύρο χρήμα"! Ποιος το είπε σε γερμανικό περιοδικό!

10.02.2013 | 15:19
Στις κατηγορίες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «ανέχεται» τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τη Ρωσία απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern.Όπως δημοσιεύει το newsit.com.cy "απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το «μαύρο χρήμα» σε κυπριακό έδαφος, ο Αρχιεπίσκοπος απαντά χαρακτηριστικά: «Ας μην κάνουν τους Άγιους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν μπορώ να γνωρίζω που μπορεί να βρίσκεται εδώ το μαύρο χρήμα… Καλύτερα ρωτήστε τον κ. Σόιμπλε…»
Συγκρίνοντας μάλιστα την πορεία της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, ο Χρυσόστομος επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.

«Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί επενδύουν στην Κύπρο. Υπάρχουν βέβαια και οι off-shore εταιρίες που φέρνουν κάποια έσοδα στο κράτος», ενώ προσθέτει ότι «οι Ρώσοι φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για ασφάλεια, και για τη χαμηλή φορολόγηση. Αυτό είναι νόμιμο, και θα παραμείνει ως έχει».Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, και ερωτώμενος για το εάν φοβάται μία φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος είναι ξεκάθαρος: «Η Εκκλησία μας δε θα το επιτρέψει αυτό. Είμαι άλλωστε πεπεισμένος ότι το Κρεμλίνο θα μας βοηθήσει σε περίπτωση που μας γυρίσει την πλάτη η Ε.Ε. Εάν χρειαστεί θα πάω και μόνος μου στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι σχέσεις μας με το Κρεμλίνο είναι άριστες».
 

 

ΣΧΟΛΙΑ