Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συντριβή μαχητικού τύπου MiG-21 Lancer - Τι συνέβη

13.06.2017 | 16:03
Μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-21 Lancer της ρουμανικής Αεροπορίας, συνετρίβη χθες, στα νοτιοανατολικά της χώρας στην περιοχή της Κωστάντζας κοντά στο αεροδρόμιο Mihai Kogalniceanu σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού Υπουργείου Άμυνας. Σημειώνεται ότι το μαχητικό ανήκε στην 86η αεροπορική βάση «Lieutenant Aviator Gheorghe Mociorniță».

Το μαχητικό καθώς φαίνεται προσέκρουσε σε σμήνος πουλιών πριν την πτώση του. Ο πιλότος του αεροσκάφους Αντριάν Στάνκου κατάφερε να εγκαταλείψει με επιτυχία το μαχητικό. Η διάσωση του έγινε από ελικόπτερο SAR που κατέφθασε στην περιοχή και μεταφέρθηκε άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του. Ο πιλότος σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο φέρει μεταξύ άλλων τραύματα στην σπονδυλική στήλη.

Σε κάθε περίπτωση πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.  Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική επιχειρησιακή αποστολή  στο πλαίσιο της άσκησης «Thracian Eagle 2017» η οποία διεξάγεται με τη συμμετοχή και της βουλγαρικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πιλότου, παρουσιάστηκε πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα του αεροσκάφους καθώς βρισκόταν στη διαδικασία καθόδου – προσέγγισης στο αεροδρόμιο που προγραμματιζόταν να προσγειωθεί.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι αρχές του Βουκουρεστίου αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την αεροπορική τους ισχύ με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και έλαβαν έξι ανακαινισμένα χρησιμοποιημένα αεροσκάφη F-16 Fighting Falcons τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα MiG 21 Lancer παραμένουν η βάση αεροπορικής ισχύος της χώρας.

Με πληροφορίες από news.xinhuanet.com,seenews.com


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ