Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Royal Navy: Στο πόδι για την πρώτη προσνήωση του F-35 στο HMS Queen Elizabeth

29.09.2018 | 10:22
"Στο πόδι" το Royal Navy για την προσνήωση των πρώτων F-35Β στο HMS Queen Elizabeth. Πρόκειται για μια επιστροφή ορόσημο στις αεροπορικές επιχειρήσεις μέσω αεροπλανοφόρου.

Ο κυβερνήτης του Βασιλικού Ναυτικού Nathan Gray έγινε ο πρώτος πιλότος που απογειώθηκε από την ράμπα του σκι του πλοίου, έχοντας προηγουμένως προσγειωθεί στο αεροπλάνο του κατακόρυφα, ακολουθούμενος σύντομα από τον αρχηγό της μοίρας της RAF Andy Edgell.

Οι πρώτες επιχειρήσεις με F-35 από το HMS Queen Elizabeth έρχονται οκτώ χρόνια μετά την προσνήωση ενός μαχητικού αεροσκάφους σε βρετανικό αερομεταφορέα και σηματοδοτεί την επιστροφή της δυνατότητας στο οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Με πλήρη δύναμη το πλοίο θα μπορεί να επιβιβαστεί σε 24 από τα υπερηχητικά αεριωθούμενα.

Ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε: "Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στη βρετανική ιστορία συνδέει τις δυνάμεις με τους πιο εξελιγμένους αεριωθούμενους αεριωθούμενους στον πλανήτη. Αυτό σηματοδοτεί μια αναγέννηση της εξουσίας μας να χτυπάμε αποφασιστικά από τις θάλασσες οπουδήποτε στον κόσμο.

"Η ιστορική πρώτη προσγείωση στο κατάστρωμα της HMS Queen Elizabeth είναι μια μνημειώδης στιγμή στη περήφανη στρατιωτική ιστορία της χώρας μας. Είναι επίσης μια δήλωση της αποφασιστικότητας της Βρετανίας να προωθήσει την ειρήνη και να αποτρέψει τον πόλεμο ".

 

Δείτε το βίντεο στο tweet του Ναυάρχου Sir Philip Jones


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ