Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡΩΣΙΑ: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται στην Κύπρο σαν ταύρος σε υαλοπωλείο"!

21.03.2013 | 19:25
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται "σαν ταύρος σε υαλοπωλείο", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην διαχείριση του θέματος της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ "έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει" και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση "η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις" της χώρας του με την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του σε ξένους ανταποκριτές στην Μόσχα, οι οποίες μεταδίδονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μεντβέντεφ επέρριψε στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως υποστήριξε, "υπονόμευσαν την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνολικά, όχι μόνο της Κύπρου". Τόνισε μάλιστα ότι για την διάσωση της Κύπρου οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν "με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές", αντί, όπως είπε, να κρυβόμαστε πίσω από διατυπώσεις του τύπου "η Κύπρος πρέπει να συνομιλεί μόνο με την ΕΕ και με κανέναν άλλον".

Ερωτηθείς αν αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει τις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος πρωθυπουργός εμφανίστηκε επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να δει την λύση που θα επιλεγεί. Επανέλαβε πάντως ότι οι πρακτικές των τελευταίων ημερών θυμίζουν "την Σοβιετική Ένωση" και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αυτή η κρίση να προκαλέσει και άλλες, νέες κατά τόπους κρίσεις. Δήλωσε μάλιστα πεισμένος ότι η λύση θα έχει αρνητικές πλευρές — "το ζήτημα είναι μόνο να τις ελαχιστοποιήσουμε", επισήμανε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ