Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία απαντά με στρατό στα σύνορα στις ασκήσεις ΝΑΤΟ

04.05.2016 | 12:37
Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί στα σύνορα Ρωσίας - Δύσης, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να ανταποκρίνεται επιθετικά στις κινήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. 

Η Ρωσία ειναι έτοιμη να αναπτύξει δυο μονάδες στα δυτικά και μία στο νότια για να αντισταθμίσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
"Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της στρατιωτικής συσσώρευσης του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας", δήλωσε ο Σόιγκου, σήμερα, Τετάρτη. "Πριν το τέλος του 2016 δύο νέες μονάδες θα σχηματιστούν στη Δυτική Στρατιωτική περιοχή και μία στη Νότια Στρατιωτική περιοχή".

Σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο RT, νωρίτερα υπήρξαν αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι τρείς νέες μονάδες με 10.000 στρατιώτες στην κάθε μια μπορεί να αναπτυχθούν στις περιοχές Ροστοφ-ον-Ντον, Σμολένσκ και Βορόνεζ.

Μετα το 2014, μετα απο την προσάρτηση δηλαδή της Κριμαίας απο την Ρωσία, το ΝΑΤΟ έχει στείλει πρόσθετες δυνάμεις στην Πολωνία, στα κράτη της Βαλτικής και αλλού κοντά στα ρωσικά σύνορα κατά της ρώσικης επιθετικότητας. Η αντιδραση της Ρωσίας ήταν αναμενώμενη ειδικά μετα την έναρξη της άσκησης στην Εσθονία, στην οποία λαμβάνουν μέρος 6000 στρατιώτες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ