Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: "Δεν εγκαταλείπουμε τον Άσαντ για το πετρέλαιο"

04.02.2015 | 13:05
Αρνείται η Μόσχα πληροφορίες που τη φέρουν να συνομιλεί με την Σαουδική Αραβία, ζητώντας της να περικόψει την παραγωγή πετρελαίου της, με αντάλλαγμα την παύση της ρωσικής υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενο σαουδαραβικές και αμερικανικές πηγές. Ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής βουλής, διέψευσε το δημοσίευσα και κατηγόρησε την αμερικανική εφημερίδα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ειδικά μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης. “Δεν υπάρχουν συνομιλίες για κάτι τέτοιο”, είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ρωσική αντιπροσωπεία,με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, που επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία, με αφορμή τον θάνατο του βασιλιά Αμπτουλάχ, δεν συνομίλησε για πετρελαϊκά ζητήματα, ούτε υπήρξαν άλλες, κρυφές, επαφές.

"Μιλάμε για τα θέματα αυτά με τα μέλη του ΟΠΕΚ και τις άλλες χώρες. Οι συνομιλίες είναι θετικές και παραγωγικές. Δεν υπάρχει όμως καμία συριακή διάσταση στις συνομιλίες αυτές", τόνισε ο Πουσκόφ. Τις πληροφορίες διέψευσε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε πως η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στη φάση επαναξιολόηγησης της στάσης της στην συριακή κρίση.

Η Σαουδική Αραβία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική, από τη Ρωσία, για την στάση της στην Συρία, καθώς παρείχε όπλα και εφόδια στους αντικαθεστωτικούς.

Πηγή: Russia Today
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ