Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία ενισχύει την διακλαδική στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία

23.07.2017 | 21:51
 Το νέο δόγμα ναυτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας προβλέπει την ενίσχυση του αξιόμαχου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με την διακλαδική ενδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Η ενίσχυση των δυνατοτήτων μάχης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι στόχος-κλειδί για την πρόληψη στρατιωτικών συγκρούσεων και την στρατηγική αποτροπή, σύμφωνα με το νέο ρωσικό δόγμα ναυτικών επιχειρήσεων που έχει ισχύ ως το 2030. Η σχετική ανάρτηση στην επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα της κυβέρνησης έρχεται την στιγμή που ο ρωσικός Στόλος πραγματοποιεί «ασκήσεις μάχιμης ετοιμότητας» στην Κριμαία ενώ απέναντι η Ουκρανία φιλοξενεί μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

«Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι πλήρως ικανός να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας χάρη στην αναγνώριση και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα» δηλώνει με νόημα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η Ρωσία ανέπτυξε στην Χερσόνησο της Κριμαίας μια πλήρη Μοίρα 12 προηγμένων μαχητικών πολλαπλού ρόλου Su-30SM εντασσόμενη στον επιχειρησιακό έλεγχο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ