Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο στην Κούβα;

21.01.2015 | 14:52
Στο λιμάνι της Αβάνα βρίσκεται, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το πλοίο επιτήρησης “Viktor Leonov”. Το “κατασκοπευτικό” πλοίο, ένα από τα επτά της κλάσης, ναυπηγήθηκε το 1988.

Το παράδοξο είναι, εφόσον η είδηση αληθεύει, πως από σήμερα ξεκινά την επίσημη επίσκεψή της στην Αβάνα και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνη για θέματα δυτικού ημισφαιρίου, Ρομπέρτα Τζάκομπσον, η οποία θα παραμείνει στην κουβανική πρωτεύουσα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην Κούβα, μετά την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων.

Σκοπός της επίσκεψης της Αμερικανίδας υφυπουργού είναι οι επαφές για την ολική άρση του αμερικανικού εμπάργκο έναντι της Κούβας.

Το σκάφος έχει μήκος 94,4 μ. και εκτόπισμα 3.470 τόνων. Είναι οπλισμένο με δύο περιστροφικά πυροβόλα των 30χλστ. και με δύο εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-αέρος. Διαθέτει όμως και εξοπλισμό καταγραφής επικοινωνιών.

Το σκάφος είχε επισκεφτεί άλλες δύο φορές την Κούβα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2014. Τα σκάφη της κλάσης Vishnya ή Meridian, όπως είναι γνωστά, ναυπηγήθηκαν όλα στο διάστημα 1985-88 και θεωρούνται παλαιάς τεχνολογίας. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που φέρουν.

Σε κάθε περίπτωση η εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας δεν έγινε με ευχαρίστηση αποδεκτή από τη Ρωσία, η οποία, παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Καραϊβική.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ