Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz στη Κριμαία - Εντυπωσιακό βιντεο

26.05.2017 | 12:28
Η Ρωσία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από άσκηση προσομοίωσης διάσωσης σε σταθμό γεώτρησης των ρωσικών δυνάμεων SPETSNAZ στην Κριμαία - την περιοχή της Ουκρανίας που η Μόσχα παρανόμως προσαρτήσε το 2014.

Η προσομοίωση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε ως «απάντηση στις τρέχουσες προκλήσεις και απειλές, προερχόμενες πρωτίστως από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τρομοκρατικής επίθεσης στην Κριμαία», δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ, μέλος της Δούμας από την Κριμαία.

Οι ελίτ μονάδες των ρωσικών ειδικων δυνάμεων SPETSNAZ έχουν ιστορικό παρελθόν, με τις ρίζες τους να φτάνουν στην Ερυθρά Μπολσεβίκικη Φρουρά, αλλά ελάχιστα είναι ακόμα γνωστά γι 'αυτούς λόγω της... μυστικοπάθειας της Ρωσίας.

Συνολικά αριθμούν 15.000-17.000 και έχουν ομάδες σε διάφορες μονάδες του στρατού σύμφωνα με το βιβλίο "Σπετσνάζ: Ειδικές Δυνάμεις της Ρωσίας" του Mark Galeotti. Τα περισότερα στελέχη των Spetsnaz μοιάζουν με τους Rangers, ενώ περίπου 1.000 από αυτούς είναι στο ίδιο επίπεδο με την Delta Force του Αμερικανικού Στρατού ή τους SEAL.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ