Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία:"Aβάσιμες" οι κατηγορίες του Λονδίνου για διασπορά ψεμάτων από τον Πούτιν

03.02.2017 | 15:54
 Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα "αβάσιμες" και "θλιβερές" τις κατηγορίες που διατύπωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον ότι η Μόσχα διασπείρει ψέματα και επιτίθεται σε σημαντικές υποδομές μέσω χάκερς.

"Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την εχθρική αυτή στάση του υπουργού. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες κατηγορίες είναι αβάσιμες", δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Χθες Πέμπτη, ο Φάλον κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιχειρεί να υπονομεύσει τη Δύση διασπείροντας ψέματα και επιτιθέμενος μέσω χάκερς σε σημαντικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Φάλον είπε ότι ο Πούτιν επιδίδεται σε έναν στρατηγικό ανταγωνισμό με τη Δύση από το 1991 που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξει πυγμή για να αποτρέψει τη Ρωσία.
"Βλέπουμε μια χώρα, η οποία χρησιμοποιώντας ως όπλο την παραπληροφόρηση, έχει δημιουργήσει αυτό που σήμερα βλέπουμε, την μετά-αλήθεια εποχή. Η Ρωσία σαφώς θέτει υπο δοκιμασία το ΝΑΤΟ και τη Δύση. Επιδιώκει να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, αποσταθεροποιώντας χώρες και αποδυναμώνοντας τη Συμμαχία".

"Μέρος της αντίδρασής μας αφορά το ΝΑΤΟ και τη Δύση για να κάνουν περισσότερα ώστε να πατάξουν την ψευδή πραγματικότητα που προωθείται μέσω της σοβιετικού τύπου παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε άλλο κάνουμε στο θέμα της αποτροπής και του διαλόγου θα πρέπει να απαντάμε στην Πράβντα του Πούτιν με μία ταχύτερη αλήθεια".

Η CIA έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, στην ομιλία του που ήταν διανθισμένη με λέξεις στη ρωσική γλώσσα ο Φάλον έκανε έκκληση για συνεργασία με τη Μόσχα και επικαλέστηκε τον ρώσο συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ για να εκφράσει ελπίδα ότι η σχέση Λονδίνου-Μόσχας μπορεί να βελτιωθεί.
"Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα αλλάξει τακτική. Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει ξανά ο εταίρος που η Δύση πάντα επιθυμούσε. Τολμάμε να το ελπίζουμε και για να επικαλεστώ ξανά τον Μπουλγκάκοφ: 'όλα θα πάνε καλά, ο κόσμος είναι φτιαγμένος έτσι' ", είπε ο Φάλον.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ