Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Αναθεώρηση Συντάγματος και εκλογές στο ρωσικό σχέδιο για τη Συρία

11.11.2015 | 10:53
 Η Ρωσία επιθυμεί από τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για την έναρξη μιας διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 18 μήνες και στη συνέχεια να διεξαχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της πρότασης που σκοπεύει να υποβάλει η Μόσχα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Ρωσία συνέταξε αυτήν την πρόταση των οκτώ σημείων πριν από τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών που θα διεξαχθούν εντός της εβδομάδας στη Βιέννη για το θέμα της Συρίας.

Με βάση τη ρωσική πρόταση, όλες οι πλευρές στη Συρία θα πρέπει να συμφωνήσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε μια μελλοντική διάσκεψη που θα οργανωθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Οι βουλευτικές εκλογές που προγραμματίζεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2016 θα πρέπει να αναβληθούν.
Στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης δεν θα προεδρεύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, η πρόταση δεν αποκλείει τη συμμετοχή του ως υποψηφίου σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ωστόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ διέψευσε ότι η Μόσχα έχει συντάξει ένα ειδικό έγγραφο για το θέμα της Συρίας, τονίζοντας ότι έχει μόνο ιδέες για μελλοντική συζήτηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε επίσης ότι μια αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ