Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για αεροπορική βάση στη Συρία

09.12.2015 | 13:22
 Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, δια του εκπροσώπου του, του στρατηγού Ιγκόρ Κονάσενκοφ, διέψευσε σήμερα πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του Κουβέιτ, την οποία αναμετέδωσε αργότερα το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ανέπτυξε μία νέα αεροπορική βάση στο Σαϊράτ της Συρίας, (35 χλμ νοτιοανατολικά της Χομς).

Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονας στα στρατιωτικά θέματα για να καταλάβει οτι από την υφιστάμενη βάση του Χμάιμιμ, (Hmeimim), οποιοδήποτε ρωσικό αεροπλάνο σε λιγότερο από 40 λεπτά μπορεί να προσεγγίσει το συριακό έδαφος, δήλωσε ο ρώσος στρατηγός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον, νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση δήλωσε οτι η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», είπε ο Μεντβέντεφ. «Εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ