OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρωσία: Εισβολή στη Συρία φαίνεται να ετοιμάζει η Τουρκία – ΦΩΤΟ

04/02/2016 - 18:21
Ρωσίας
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στο έδαφος της Συρίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό από σημάδια ότι υπάρχουν μυστικές προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για ενεργητικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μας δείχνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή και στρατιωτική κατοχή συριακού εδάφους» είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

«Η Τουρκία προετοιμάζεται ενεργά για στρατιωτική εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος, την Συρία. Ανιχνεύουμε και εντοπίζουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε συγκεκαλυμμένες προπαρασεκυαστικές επιχειρήσεις με σκοπό την άμεση στρατιωτική δράση στην Συρία» είπε ο Konashenkov.

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε στην διεθνή κοινότητα απτές αποδείξεις και βίντεο τουρκικών μονάδων πυροβολικού να σφυροκοπούν θέσεις του συριακού Στρατού στη βόρεια Λαττάκεια και έίμαστε σαστισμένοι από το γεγονός ότι οι συνήθως ομιλητικοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου του ΝΑΤΟ και των ομάδων που υποτίθεται πως προστατεύουν τα δικαιώματα του συριακού λαού παραμένουν σιωπηλοί παρά τις κλήσεις μας να αντιδράσουν σε αυτές τις πράξεις» είπε ο Konashenkov.

«Έχουμε ενισχύσει όλων των ειδών των δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης στην Μέση Ανατολή».

«Έτσι αν η Άγκυρα πιστεύει ότι με το να ακυρώνει την ρωσική πτήση παρατήρησης που απορρέει από τις υποχρεώσεις της στην συνθήκη CFE θα μπορέσει να κρύψει τις προετοιμασίες της, αυτό είναι σημάδι ερασιτέχνη..» είπε ο Konashenkov.

«Η άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε ρωσικό αεροσκάφος An-30B να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι μια προσπάθεια να κρύψει τις παράνομες στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Συρία» ανέφερε το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.

«Αυτά τα βήματα στα οποία προβαίνει μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ υποβαθμίζουν την εμπιστοσύνη και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ευρώπη» είπε ο Igor Konashenkov.

«Θεωρούμε την κίνηση της Τουρκίας ένα επικίνδυνο προηγούμενο και μια προσπάθεια να κρύψει τις παράνομες στρατιωτικές της δραστηριότητες στα σύνορα με την Συρία» είπε ο Konashenkov.

Το αεροσκάφος θα πετούσε πάνω και από τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας και θα κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει αναπτύξει η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, καθώς επίσης τις θέσεις τους και τον οπλισμό τους.

«Οι πτήσεις επιτήρησης είχαν σχεδιαστεί να διεξαχθούν από ένα An-30B πάνω από το τουρκικό έδαφος αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει άδεια μόλις το αεροσκάφος είχε αφιχθεί και ανακοίνωσε το σχέδιο πτήσης».

«Οι πτήσεις επιτήρησης διεξάγονται όταν και τα δύο μέρη συμφωνούν για το σχέδιο πτήσης. Ρωσία και Τουρκία δεν συμφώνησαν και γι αυτό δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση επιτήρησης» είπε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα είπε το σχέδιο πτήσης περιελάμβανε περιοχές δίπλα στα σύνορα με την Συρία και τοποθεσίες όπου Νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί.

«Αυτή είναι μια εικόνα από το συνοριακό φυλάκιο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας κοντά στην Sarmada-Reyhanli».

«Οι τρομοκράτες που κατέλαβαν το Χαλέπι και το Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία εξοπλίζονται με όπλα και ισλαμιστές μέσω αυτού του συνοριακού φυλακίου στο έδαφος της Τουρκίας κυρίως την νύχτα».

«Οι ΗΠΑ και οι συνάδελφοι μας στο ΝΑΤΟ ονομάζουν αυτή την μεταφορά με τα κομβόι όπλων σε τρομοκράτες ως «ανθρωπιστική βοήθεια».

«Οι δημοσιογράφοι φυλακίζονται στην Τουρκία γιατί προσπαθούν να μάθουν τι μεταφέρουν τα κομβόι στην Τουρκία».

«Δώστε προσοχή στην πρώτη εικόνα με τίτλο 26 Οκτωβρίου 2015: Yπάρχει χώρος πάρκινγκ για μεγάλα φορτηγά και δύο μικρές πλατφόρμες στην πλευρά της Τουρκίας και στην πλευρά που ελέγχουν οι ισλαμιστές στα σύνορα με Συρία, την ημέρα είναι συνήθως άδεια».

«Στην δεύτερη εικόνα με τίτλο 30 Ιανουαρίου κάποιος έχει επεκτείνει αυτές τις πλατφόρμες και τις έχει θέσει υπό την προστασία του».

«Σε καιρό ειρήνης θα το θεωρούσαμε εμπόριο μεταξύ δύο γειτονικών χωρών αλλά σε περίοδο πολέμου οι δομές μεταφοράς δείχουν ότι προετοιμάζεται στρατιωτική παρέμβαση. Αυτές οι πλατφόρμες χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της ραγδαίας μετακίνησης στρατιωτικών κομβόι που μεταφέρουν πυρομαχικά και όπλα στην πολεμική ζώνη καθώς και για την επιχειρησιακή ανάπτυξη και εκκένωση».

«Αυτά για να καταλάβει η Τουρκία ότι με την απαγόρευση της πτήσης επιτήρησης δεν μπορεί να κρύψει τίποτα…»


Tags: ΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert