Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Ρωσία ελπίζει στην ψύχραιμη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Βόρεια Κορέα

09.08.2017 | 21:33
Η Ρωσία ελπίζει οι ΗΠΑ να "παραμείνουν ψύχραιμες" στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα.

Πιο συγκεριμένα, η Ρωσία ευελπιστεί ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απόσχουν από ενέργειες που θα εξωθούσαν τη Βόρεια Κορέα σε επικίνδυνες κινήσεις, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζιγια, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει διάλογος για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

"Μια στρατιωτική λύση δεν αποτελεί επιλογή σε καμιά περίπτωση", τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

"Η σθεναρή επιθυμία μας είναι οι ΗΠΑ να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να απόσχουν από κάθε κίνηση που θα προκαλούσε κάποιο άλλο μέρος να προχωρήσει σε ενέργειες που θα ήσαν επικίνδυνες", πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα 9 Αυγούστου 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε απειλές αποκάλυψης κατά της Βόρειας Κορέας εξαιτίας των στρατιωτικών της φιλοδοξιών, υποσχόμενος «φωτιά και οργή», ενώ η Πιονγκγιάνγκ απάντησε λέγοντας ότι σχεδιάζει πυραυλική επίθεση κατά των αμερικανικών βάσεων του Γκουάμ. Το γεγονός αυτό δημιουργήσε περαιτέρω ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ - Βορέιου Κορέας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Φραστικός "ρουκετοπόλεμος" ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας - H Πιόνγκγιάνγκ απειλεί να πλήξει το Γκουάμ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ