Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Επικίνδυνο το οπλικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Su-25

05.02.2018 | 13:48
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι φορητοί εκτοξευτήρες πυραύλων οι οποίοι αποκτήθηκαν και χρησιμοποιούνται από αντάρτες στη Συρία αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για όλες τις κυβερνήσεις, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους εκεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος, ένα SU-25, καταρρίφθηκε το Σάββατο στην επαρχία Ιντλίμπ και ο πιλότος του σκοτώθηκε στο έδαφος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ποιος εφοδίασε τους αντάρτες με το οπλικό σύστημα το οποίο χρησιμοποίησαν για να καταρρίψουν το αεροσκάφος, αλλά πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι φορητοί εκτοξευτήρες πυραύλων πέφτουν στα χέρια «τρομοκρατών».

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Izvestia, η Ρωσία έδωσε εντολή στα πολεμικά αεροσκάφη της στη Συρία να πετούν σε μεγαλύτερο ύψος ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να καταρριφθούν από τέτοιοι είδους αντιαεροπορικούς πυραύλους, μετά την κατάρριψη ενός από τα αεροπλάνα της το Σάββατο.
Η Izvestia, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε πως ελήφθη απόφαση τα αεροπλάνα αυτά να πετούν το εξής πάνω από τα 5.000 μέτρα, έτσι ώστε να παραμείνουν ασφαλή.

Ανέφερε πως ένα τέτοιο μέτρο είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν, αλλά πως τα SU-25 άρχισαν τις τελευταίες ημέρες, για κάποιο λόγο, να πετούν σε χαμηλότερο ύψος.

Ρωσικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν ήρωα τον πιλότο που σκοτώθηκε το Σάββατο, τον ταγματάρχη Ρόμαν Φιλίποφ, και είπαν πως πρόκειται να τιμηθεί από το κράτος μετά θάνατον.
Ανέφεραν πως αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον του αφού έφθασε στο έδαφος με αλεξίπτωτο και ότι τους πυροβόλησε με περίστροφο προτού σκοτωθεί.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως συριακές και πιθανόν ρωσικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή όπου σκοτώθηκε στην προσπάθεια να ανακτήσουν τη σορό του μαζί με θραύσματα του βλήματος που έπληξε το αεροπλάνο του, ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το ποιος εφοδίασε με αυτό στους αντάρτες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ