Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: "Εποικοδομητικό" το σχέδιο Τουρκίας για Συρία

17.12.2012 | 12:21
Η Τουρκία πρότεινε πρόσφατα στη Ρωσία ένα νέο σχέδιο για την ειρηνική μετάβαση στη Συρία, το οποίο η Μόσχα χαρακτήρισε "εποικοδομητικό", σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Μπασάρ αλ Ασαντ θα εγκαταλείψει την εξουσία εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 και η εξουσία θα περάσει, κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου, στον Εθνικό Συνασπισμό, ο οποίος αναγνωρίσθηκε την περασμένη εβδομάδα ως νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού κατά τη διάσκεψη των Φίλων του Συριακού Λαού στο Μαρακές.

Το τουρκικό σχέδιο παρουσιάσθηκε στις 3 Δεκεμβρίου από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και αυτός το χαρακτήρισε "εποικοδομητικό".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Radikal, το σχέδιο συζητείται τις τελευταίες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Κατά τη σύντομη επίσκεψή του στην Τουρκία στις 7 Δεκεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε δηλώσει ότι σημείωσε τις νέες ιδέες που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση κορυφής Πούτιν -Ερντογάν και ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες θα συντονισθούν από τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο την επίτευξη διεθνούς συναίνεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος "πειράζει" τον Ερντογάν...πάει σπίτι του! Λογοκρισία στη Τουρκία

"Κολοβά" Patriot, στέλνει το ΝΑΤΟ στη Τουρκία
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ