Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Φορτηγό με βαρύ οπλισμό συνόδευε την αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας - BINTEO

20.09.2016 | 23:46
 Ο ρωσικός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο σήμερα που κατέγραφε την κίνηση της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και δέχθηκε επίθεση αργά χθες στην επαρχία του Χαλεπιού. 
Στις εικόνες αυτές φαίνεται, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, ότι ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν μαχητές και ρυμουλκούσε οπλισμό μεγάλου διαμετρήματος συνόδευε την αυτοκινητοπομπή.Το βίντεο μεταδόθηκε από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossyia 1 και συνοδευόταν από σχολιασμό του εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.


"Η ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την κίνηση της αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια κατά μήκος των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται από μαχητές, έδειξε νέες λεπτομέρειες. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ένα φορτηγό των 'τρομοκρατών' που ρυμουλκούσε όπλο μεγάλου διαμετρήματος κινείται μαζί με την αυτοκινητοπομπή", δήλωσε ο Κονασένκοφ.

"Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος καλύπτει ποιον: είτε το φορτηγό που έφερε τον οπλισμό καλύπτει το κομβόι με τους εθελοντές της ομάδας Λευκά Κράνη, είτε το ανάποδο", τόνισε.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), Γενς Λέρκε δήλωσε σήμερα πως η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια επλήγη χθες Δευτέρα από "επιθέσεις" παρά από "αεροπορικές επιδρομές", όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα τα Ηνωμένα Έθνη.

"Δεν είμαστε σε θέση να αποφανθούμε κατά πόσον ήταν πράγματι αεροπορικές επιδρομές. Μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή ότι η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση", τόνισε ο Λέρκε.

Μια ανακοίνωση ανώτατων αξιωματούχων των ΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Συρία και στην περιοχή νωρίτερα αναφερόταν σε "αεροπορικές επιδρομές", αλλά η διατύπωση τροποποιήθηκε γρήγορα, κάνοντας λόγο για "επιθέσεις", με τον Λέρκε να μιλά για συντακτικό λάθος.

Παράλληλα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοπομπή δεν επλήγη από ρωσικά, ούτε συριακά πολεμικά αεροσκάφη, σημειώνοντας πως αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού μελετούν το περιστατικό και τόνισε πως οι αποθήκες από όπου φορτώθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια "τυλίχθηκαν στις φλόγες", σημειώνοντας πως η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέστειλαν όλες τις αυτοκινητοπομπές μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία έπειτα από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε αυτοκινητοπομπή που αποτελείτο από 31 φορτηγά αργά χθες, δήλωσε εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε οτι συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι, έπειτα από την λήξη της εκεχειρίας.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ