Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.12.2012 | 09:07

Ρωσία: Η χρήση χημικών όπλων θα ήταν "πολιτική αυτοκτονία" για τη Συρία

Η χρήση χημικών όπλων θα ήταν "πολιτική αυτοκτονία" για το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ

Η χρήση χημικών όπλων θα ήταν "πολιτική αυτοκτονία" για το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russa Today ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Δεν πιστεύω ότι η Συρία χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία της κυβέρνησης", τόνισε ο Λαβρόφ.
"Κάθε φορά που ακούμε φήμες ή δεχόμαστε πληροφορίες ότι οι Σύροι κάνουν χρήση χημικών όπλων, τις επαληθεύουμε δύο ή τρεις φορές, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και κάθε φορά μας βεβαιώνουν ότι δεν θα το κάνουν όποιες και αν είναι οι συνθήκες", υπογράμμισε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Συρία διαθέτει χημικά όπλα που χρονολογούνται από την δεκαετία του '70 και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα στη Μέση Ανατολή, που υπολογίζεται σε εκατοντάδες τόνους.
Η διεθνής κοινότητα έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις προειδοποιήσεις της προς την Δαμασκό κατά της χρήσης χημικών όπλων.

Το συριακό καθεστώς παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι διαθέτει χημικά όπλα και απείλησε ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ξένης στρατιωτικής επέμβασης, αλλά όχι εναντίον του συριακού πληθυσμού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ