Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση στο τραπέζι για τα "καυτά" Δυτικά Βαλκάνια

22.11.2018 | 18:45
Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν χθες διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, στις οποίες συζήτησαν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ.

Επικεφαλής της ρωσική αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθυντής της Τέταρτης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αλεξάντρ Μπότσαν-Χάρτσνεκο.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσώπησε η επικεφαλής του Διευθυντηρίου Δυτικής Ευρώπης, Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής πολιτικής Αντζελίνα Εϊκχορστ και ο διευθυντής της Διεύθυνσης για ζητήματα διεύρυνσης της ΕΕ και υποθέσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Ευρωπαϊκών, Ενταξιακών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυστρίας ( η οποία έως την 31η Δεκεμβρίου είναι προεδρεύουσα χώρα) Κλάους Βιόλφερ.

Η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων «συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μια ευρεία γκάμα ζητημάτων που σχετίζονται με τα Βαλκάνια, όπως και η συνεργασία της Ρωσίας και της ΕΕ με τις χώρες της περιοχής».

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο παρόμοιων διαβουλεύσεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ