Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Κατέθεσε δικό της σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

13.02.2014 | 11:53
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα κατέθεσε το δικό της σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και την πρόσβαση στις οργανώσεις αρωγής μετά την απόρριψη του κειμένου το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες.

"Παρουσιάσαμε το δικό μας σχέδιο απόφασης για τη Συρία στο ΣΑ του ΟΗΕ", δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι σε αυτό παρουσιάζεται "η (ρωσική) άποψη για τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας αν θέλουμε να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα και όχι να ανταγωνιζόμαστε η μία πλευρά την άλλη".

Ο Λαβρόφ είπε ότι στο ίδιο σχέδιο απόφασης περιλαμβάνεται και η πρόταση της Μόσχας για "την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας" στη Συρία.

"Η τρομοκρατία σίγουρα είναι εξίσου σοβαρό πρόβλημα (με την ανθρωπιστική κρίση)", δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου.

Χθες Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση και θα ασκήσει βέτο επί του κειμένου στην παρούσα μορφή του.

Το σχέδιο απόφασης ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον πληθυσμό που έχει ανάγκη και «την άμεση άρση των πολιορκιών» πολλών πόλεων όπου χιλιάδες πολίτες έχουν παγιδευτεί στις συγκρούσεις. Στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται οι πόλεις Χομς, Νουμπλ και Ζάχρα στην περιοχή του Χαλεπίου, ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ στη Δαμασκό και πολλές κοινότητες της Γούτα, στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία θα ασκήσει βέτο στο σχέδιο του ΟΗΕ για τη Συρία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ