Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία - Mistral: Η Γαλλία συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση 1.2 δις

31.07.2015 | 15:15
Η Γαλλία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ακύρωσης της παράδοσης των γαλλικών ελικοπτεροφόρων Μistral, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

"Οι συνομιλίες έχουν τελειώσει ήδη, όλα έχουν αποφασιστεί ήδη – τόσο το χρονικό πλαίσιο όσο και τα ποσά", δήλωσε αργά χθες ο Βλαντίμιρ Κοζίν, σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για στρατιωτικά θέματα, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti. "Ελπίζω πως στο πολύ κοντινό μέλλον θα υπογραφεί μία συμφωνία για το σπάσιμο του συμβολαίου και τότε το ποσό που θα μας καταβάλει η Γαλλία θα ανακοινωθεί", φέρεται να δήλωσε ο Κοζίν, σύμφωνα με το RIA.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει στη σημερινή της έκδοση πως η Γαλλία θα καταβάλει στη Ρωσία σχεδόν 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ επειδή δεν παρέδωσε τα δύο Μistral.

Το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ αρνήθηκε να σχολιάσει. Η DCNS, μία από τις κύριες εταιρίες που συμμετείχαν στην κατασκευή των Μιστράλ, δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Ο Ολάντ υπαναχώρησε από τη συμφωνία αφού δέχθηκε πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους του να μην παραδώσει τα Μιστράλ λόγω του ρόλου της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει πως οι συνομιλίες συνεχίζονται.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ