Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Ο εγωισμός ορισμένων χωρών βλάπτει την παγκόσμια σταθερότητα στον κυβερνοχώρο

06.07.2018 | 20:55
Η παγκόσμια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χρειάζεται ομοιόμορφους κανόνες παιχνιδιού για να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των κρατών, αλλά ορισμένες χώρες είναι υπερβολικά εγωιστικές και υπονομεύουν έτσι την παγκόσμια ασφάλεια των πληροφοριών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Έχουμε επανειλημμένα δει ότι ο εγωισμός των μεμονωμένων χωρών, οι προσπάθειες να ενεργήσουν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και προς όφελός τους, βλάπτουν την παγκόσμια σταθερότητα των πληροφοριών", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, απευθυνόμενος στο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια του κυβερνοχώρου στη Μόσχα την Παρασκευή.

Η Ρωσία επιμένει ότι η ασφάλεια του παγκόσμιου χώρου πληροφοριών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ζητώντας μια κοινή προσέγγιση για την επίλυση των απειλών στον κυβερνοχώρο. Ο Πούτιν παρατήρησε ότι ορισμένες ρωσικές πρωτοβουλίες για τη διεθνή ρύθμιση του Διαδικτύου και την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο θα υποβληθούν στα Ηνωμένα Έθνη χωρίς να επεξεργαστούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επεξεργαστούμε ομοιόμορφους κανόνες παιχνιδιού, καθολικά διεθνή πρότυπα που θα λαμβάνουν υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο τα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των κρατών, θα είναι καθολικά και αποδεκτά για όλους» , δήλωσε.

Οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και το ζήτημα θα επιδεινωθεί μόνο εάν δεν γίνει τίποτα, τόνισε ο Πούτιν. Η Ρωσία δεν είναι ξένη προς τις επιθέσεις και ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά ένα τρίτο στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Πηγή: RT

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ