Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Οι Μακεδόνες δεν θα έχουν κανένα όφελος στο NATO αλλά αυξημένο κόστος

07.02.2019 | 22:09
"Αιχμές" κατά ΝΑΤΟ για τα οφέλη που δεν θα αποκομίσουν τα Σκόπια από την ένταξή τους στη Συμμαχία, άφησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, διά στόματος της εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Ζαχάροβα.

Δεν είναι μυστικό, ότι η Ρωσία εξ'αρχής έχει εκφράσει την αντίθεσή της τόσο με την Συμφωνία των Πρεσπών όσο και με την δυνατότητα των Σκοπίων να ενταχθούν στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ενώ ακόμα πριν από μερικές βδομάδες είχε σημειωθεί και ένας "έντονος διάλογος" ανάμεσα στο ελληνικό και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

"Τα οφέλη για την πΓΔΜ από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να καθοριστούν, αλλά τα κόστη αυτής θα είναι σημαντικά", υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ποιά είναι τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Δύσκολο να πει κανείς. Εντούτοις, θα χρειαστεί σίγουρα να πληρώσουν για αυτή την προστασία. Ξέρουμε το κόστος που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον.

Θα πληρώσουν αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες, θα πληρώσουν για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια και επιχειρήσεις που απέχουν πολύ από όσα χρειάζονται οι Μακεδόνες», τόνισε η Ζαχάροβα στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ