Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Περιμένουμε απαντήσεις απο το ΝΑΤΟ

03.04.2014 | 13:26
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναμένει απαντήσεις από το ΝΑΤΟ σχετικά με τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η Ατλαντική Συμμαχία στην Ανατολική Ευρώπη.

Η απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας προκάλεσε την χειρότερη κρίση στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και φόβους στους ανατολικοευρωπαίους γείτονές της.

"Απευθύναμε ερωτήματα στη Βορειοατλαντική στρατιωτική συμμαχία. Όχι μόνο αναμένουμε απαντήσεις, αλλά απαντήσεις που θα βασίζονται απόλυτα στο σεβασμό των κανόνων στους οποίους συμφωνήσαμε", είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του τού Καζακστάν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας έδωσαν εντολή στους υπεύθυνους στρατιωτικού σχεδιασμού να αναπτύξουν επειγόντως μια σειρά επιπλέον μέτρων που θα ενδυναμώσουν τη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αποστολή στρατιωτών και εξοπλισμού στους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, τη διεξαγωγή επιπλέον ασκήσεων, βήματα που να διασφαλίζουν ότι μια δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ μπορεί να αναπτυχθεί άμεσα και επανεξέταση των στρατιωτικών σχεδιασμών του Συμφώνου.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι στρατιωτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας θα παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις εντός εβδομάδων.

Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με την παρουσία ρώσων στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα στο έδαφός της και ότι αυτά θα επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους αφού ολοκληρώσουν τα γυμνάσια.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ