OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πολλοί θέλουν την αποτυχία της ειρηνευτικής συμφωνίας

25/02/2015 - 13:15
Λαβρόφ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της ότι πολλοί στο Κίεβο και εκτός Ουκρανίας θέλουν να αποτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική χώρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ επίσης κάλεσε τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την εποπτεία της διαδικασίας της απομάκρυνσης των βαρέων όπλων στην ανατολική Ουκρανία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο Μινσκ. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές δήλωσαν ότι έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τα βαρέα όπλα, αλλά το Κίεβο δηλώνει ότι οι δυνάμεις του δεν θα προβούν στην ενέργεια αυτή όσο διαρκούν οι μάχες.

«Πολλά εξαρτώνται πλέον από μια έντιμη, αντικειμενική, αμερόληπτη προσέγγιση των παρατηρητών που πρέπει να καταγράψουν τι συμβαίνει επί του πεδίου, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να αντισταθούμε στις απόπειρες να παρουσιαστούν οι συμφωνίες του Μινσκ ως ήδη αποτυχημένες», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνομιλίες με τον Ζεράρ Λαρσέρ, πρόεδρο της γαλλικής Γερουσίας.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι έξω από την Ουκρανία και στο Κίεβο που θέλουν τον εκτροχιασμό» της κατάστασης, δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Interfax.

Παράλληλα σήμερα, στο Παρίσι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι η Μόσχα πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερες ευρωπαϊκές κυρώσεις, εάν οι φιλορώσοι αυτονομιστές επιτεθούν στο λιμάνι της Μαριούπολης που τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. «Το πρόβλημα σήμερα είναι κυρίως γύρω από τη Μαριούπολη. Είπαμε σαφώς στους Ρώσους ότι εάν υπάρξει αυτονομιστική επίθεση προς την Μαριούπολη, τα πράγματα θ΄αλλάξουν δραματικά, και ως προς το θέμα των κυρώσεων», τόνισε ο Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα των κυρώσεων μπορεί να εξεταστεί ξανά», διευκρίνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο οποίος φιλοξένησε χθες σύνοδο με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γερμανίας. Στη σύνοδο αυτή οι υπουργοί Εξωτερικών επανέλαβαν τις εκκλήσεις για την τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας.

Το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι η Μαριούπολη, με τους 500.000 κατοίκους της, μπορεί να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος των ανταρτών, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν μετά τις συνομιλίες στο Παρίσι.
Η κατάληψη της Μαριούπολης θα άνοιγε έναν διάδρομο προς το νότο, συμπεριλαμβανομένης της ήδη προσαρτημένης στη Ρωσική Ομοσπονδία χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο διοικητής των ανταρτών Εντβαρντ Μπασούριν δήλωσε χθες ότι στόχος των ανταρτών παραμένει η ανάκτηση του ελέγχου όλου του εδάφους των δύο αυτονομιστικών επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, τονίζοντας ότι οι αυτονομιστές θα το επιδιώξουν αυτό μέσω «διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά». Ο Μπασούριν διέψευσε ισχυρισμούς του Κιέβου ότι σημειώνονταν σφοδρές συγκρούσεις σε χωριά κοντά στη Μαριούπολη λέγοντας ότι υπήρξαν προκλήσεις από την ουκρανική πλευρά αλλά δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΛΑΒΡΟΦΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΜΙΝΣΚΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκρήξεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Οι Φρουροί της Επανάστασης διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού

31/01/2026 - 14:42
Ιράν - ηπα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

31/01/2026 - 13:12
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

31/01/2026 - 10:01

Διαβάστε Επίσης

Patriot: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση εκατοντάδων αντιαεροπορικών πυραύλων στη Σαουδική Αραβία

Ιράν: Εκρήξεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Οι Φρουροί της Επανάστασης διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού

ΕΑΣ και CSG υπέγραψαν σύμβαση για σύσταση κοινοπραξίας και παραγωγή πυρομαχικών στο Λαύριο

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

AH-64E Apache: 30 ελικόπτερα αξίας 3,8 δισ. δολαρίων αγοράζει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τιμά τους 3 ήρωες»

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παρέδωσαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI

Top News

Κακοκαιρία: Οι χάρτες με τις «κόκκινες» περιοχές και τα ύψη βροχής που αναμένονται την Κυριακή σε Αττική και Γλυφάδα

Λάμπρος Κωνσταντάρας και Ιωάννα Μαλέσκου ντύθηκαν στα μαύρα και εξήγησαν τον λόγο στην εκπομπή τους

Γιώργος Μουκίδης για Δέσποινα Βανδή: Δεν τη βλέπω, πες μου ένα σοβαρό κομμάτι που έχει πει στην καριέρα της

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Πέθανε ο σύντροφος της ηθοποιού, Πύρρος Αναγνωστόπουλος - Ήταν μαζί 27 ολόκληρα χρόνια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert