Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σουηδία φοβάται πόλεμο από τη Ρωσία! Ποια "σημάδια" την ανησυχούν

09.04.2014 | 00:21
Η Ρωσία έχει ανεβάσει την ένταση στον τομέα της κατασκοπείας στη Σουηδία και φαίρεται να συμπεριλαμβάνει και πολεμικές προετοιμασίες, προειδοποίησε η σουηδική υπηρεσία ασφάλειας SAPO.

"Η πιο σοβαρή απειλή που μπορούμε να διακρίνουμε τώρα είναι οι πολεμικές προετοιμασίες της Ρωσίας", δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της SAPO Wilhelm Unge σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
Ενώ τονίζει ότι αυτες οι προετοιμασίες δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι δραματικό, δήλωσε οτι "Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία συμμετέχει και αυτο είναι λίγο ανησυχητικό".

Ο Unge δήλωσε πως το ενδιαφέρον της Ρωσίας αποδεικνύεται απο την ξαφνική αύξηση εικονικών επιθέσεων κατα σουηδικών στόχων καθώς και τις αυξανόμενες προσπάθειες στην πρόσληψη Σουηδών κατασκόπων, όπως και την αγορά σημαντικού αριθμού χαρτών απο του Ρώσους.
 "Αν δεν εκτελούσαν προετοιμασίες πολέμου εναντίον της Σουηδίας, τότε μάλλον δεν θα είχαν κατασκοπους εδώ. Η υπηρεσία πληροφοριών είναι ενα σημαντικό μέρος του Ρωσικού προσωπικού και μόνο το γεγονός ότι ειναι εδώ δείχνει κάποια σοβαρή πρόθεση".
 
Οι προσομοιωμένες επιθέσεις πτήσης φαινεται να ειναι ένα ιδιαίτερο σημείο προβληματισμού για την SAPO .
 
"Τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν εκτελούνται, εκτός και αν πραγματικά θεωρείς οτι μπορείς να διεξάγεις μια τέτοια επίθεση στο μέλλον", πρόσθεσε ο Unge αλλα αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες .
 
Τα στοιχεία αυτα ειναι μέρος της ετήσιας αξιολόγησης νοημοσύνης απο την SAPO, η οποία επισήμανε επίσης οτι ξεχώρισαν 14 άλλες χώρες με συμφέροντα κατασκοπείας στη Σουηδία στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Κίνα και το Ιράν. Η Ρωσία, ωστόσο , αποκαλύφθηκε ότι έχει την ισχυρότερη παρουσία στη Σουηδία.
 
"Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος κατάσκοπος στη Σουηδία. Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τα πάντα. Την πολιτική, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία, καθώς και τις στρατιωτικές πληροφορίες" εξήγησε ο Unge. "Είναι μία από τις λίγες χώρες που έχει ένα πολύ ευρύ ενδιαφέρον προς την νοημοσύνη που μπορεί να παρέχει η Σουηδία."
 
Ο Unge πρόσθεσε ότι η εντατικοποίηση στον τομέα της κατασκοπείας ειναι πιθανό αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ρωσίας στην Ουκρανική κρίση και την Κριμαία αλλα αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους
.

Πηγή - thelocal.se , Sweeden's News in English


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ