Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία προς ΝΑΤΟ: "Σας παρακολουθούμε και βλέπουμε τα πάντα"

13.06.2018 | 11:46
 Η Ρωσία λαμβάνει υπ' όψιν της τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσον αφορά την διαδικασία του στρατηγικού σχεδιασμού, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκλασκό, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

«Είναι αυτονόητο, ότι παρακολουθούμε τα πάντα προσεκτικά. Οι εκτιμήσεις μας όσον αφορά στις προετοιμασίες της Συμμαχίας στην ανατολική πτέρυγα είναι πολύ γνωστές. Ξεκινάμε από το ότι, συνιστούν επιδείνωση της κατάστασης στρατιωτικής ασφάλειας στην Ευρώπη. Από την πλευρά μας θα ληφθούν όλα τα στρατιωτικής και τεχνολογικής φύσεως μέτρα, τα οποία εγγυώνται με βεβαιότητα την δική μας ασφάλεια και την αμυντική μας ικανότητα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός.

«Εδώ δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Είμαι πεπεισμένος ότι και στο ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται περίφημα ότι παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το πως εξελίσσεται η διαδικασία της στρατιωτικής οικοδόμησης της Συμμαχίας», προσέθεσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Η Interfax ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλέξανδρος Γκρούσκο, επικρίνει την πρωτοβουλία και λέει ότι η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Η προειδοποίηση του Πούτιν για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν ένα νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ που στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητάς του για μάχη στην Ευρώπη το οποίο κατά την Μόσχα θα επιδεινώσει την ασφάλεια στην ήπειρο, καθώς η Ρωσία είναι έτοιμη να προβεί και η ίδια σε αντίστοιχες ενέργειες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους ευρωπαίους συμμάχους τους για να φιλοξενήσουν στα εδάφη τους περισσότερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, πλοία και αεροπλάνα έτοιμα για μάχη, σε μια νέα κίνηση για να ενισχύσουν την ικανότητα αποτροπής του ΝΑΤΟ μιας πιθανής Ρωσικής επιθετικής ενέργειας.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Interfax.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ