Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28.12.2012 | 10:13

Ρωσια: Πρόσκληση στον αρχηγό της συριακής αντιπολίτευσης

Η ρωσική διπλωματία έστειλε μια πρόσκληση στον επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ ελ-Χάτιμπ για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία

Η ρωσική διπλωματία έστειλε μια πρόσκληση στον επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ ελ-Χάτιμπ για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα, διευκρίνισε πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ή και έξω από τη Ρωσία, για παράδειγμα στη Γενεύη ή στο Κάιρο.

"Η πρόσκληση διαβιβάσθηκε, ο Μοάζ ελ-Χάτιμπ την έχει", δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.

Χθες Πέμπτη μια συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Ρωσία, η οποία είναι ντε φάκτο ένα από τα τελευταία στηρίγματα του συριακού καθεστώτος, πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα.

Ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι αναμένεται αύριο Σάββατο στη Μόσχα. "Θα ακούσουμε αυτό που έχει να μας πει ο Λαχντάρ Μπραχίμι και στη συνέχεια θα πάρουμε μια απόφαση σχετικά με μια νέα" τριμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, διευκρινίζοντας πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς είχε δηλώσει χθες πως είναι απαραίτητο να αναληφθούν "ενεργητικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει το λουτρό αίματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία επίκεντρο διπλωματικών προσπαθειών για την Συρία

Ο Λαβρόφ και το Ισραήλ για τα χημικά της Συρίας

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ