Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία θέλει να κάνει πτήσεις επιτήρησης πάνω απο τις ΗΠΑ

23.02.2016 | 13:12
 
Η Ρωσία θα ζητήσει άδεια από τις ΗΠΑ να πετάξει αεροσκάφη επιτήρησης, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμένα με κάμερες προηγμένης τεχνολογίας, πάνω από τη χώρα, μια κίνηση που εχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με έκθεση του Πρακτορείου Ειδήσεων AP.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν υπογράψει τη συνθήκη Open Skies, οι οποία επιτρέπει σε άοπλα αεροσκάφη επιτήρησης των κρατών μελών που είναι εξοπλισμένα με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης να πετάνε πάνω από τα εδάφη των χωρών μελών για ενίσχυση της διαφάνειας όσο αφορά στρατιωτικές δραστηριότητες.

H Μόσχα υπέβαλε την αίτησή της προς την Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοικτών Ουρανών με έδρα τη Βιέννη, τη Δευτέρα, ζητώντας επίσημα άδεια να επιτραπεί στα αεροσκάφη με προηγμένους αισθητήρες να πετάξουν πάνω απο τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σχετικά με το αν θα χορηγήσει άδεια στους ρώσους ή αν θα αρνηθεί, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μόσχα έχει αποτύχει να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν τη Συνθήκη.

Η απόφαση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αντιπαράθεση όσο αφορά της συγκρούσεις στη Συρία και στην Ουκρανία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ