Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Στέλνει το αεροπλανοφόρο "Αντμιράλ Κουζνετσόφ" στη Μεσόγειο - Infographic

21.09.2016 | 20:52
 Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο "Αντμιράλ (Ναύαρχος) Κουζνετσόφ" (Адмирал Кузнецов) για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη να "ενισχύσει" τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή, όπως αναφέρει το ρώσικο πρακτορείο ТАСС.

"Αυτήν τη στιγμή, έξι πολεμικά σκάφη και τρία-τέσσερα σκάφη ανεφοδιασμού μετέχουν στον στόλο μας που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου σε ανακοίνωσή του. "Για να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητές μας, θα προσθέσουμε σε αυτά το αεροπλανοφόρο μας, το Αντμιράλ Κουζνετσόφ", πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση για την αποστολή του αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο έγινε δύο 24ωρα αφότου κατέρρευσε η εκεχειρία στη Συρία.

Το "Αντμιράλ Κουζνετσόφ", η βάση του οποίου βρίσκεται στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς, είναι το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται σύντομα να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 τέταρτης γενιάς.
Η Ρωσία έχει στη Συρία μια αεροπορική βάση, στο Χμεϊμίν, κοντά στη Λαττάκεια, απ' όπου εξαοπολύει αεροπορικές επιδρομές, ενώ χρησιμοποιεί και τον στρατιωτικό λιμένα της πόλης Ταρτούς.

Πολεμικά πλοία του Ρωσικού ''Βόρειου Στόλου'', με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο -καταδρομικό «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», βρέθηκαν στην Μεσόγειο για ειδική αποστολή το 2014.  Η ναυτική ομάδα έλαβε μέρος στην επιχείρηση διασφάλισης της ασφάλειας της μεταφοράς και παράδοσης των συριακών χημικών όπλων από την Λατάκεια σε Ιταλικό λιμάνι - και από εκεί σε αμερικανικό πλοίο οπου ακολούθησε η διαδικασία καταστροφής τους με υδρόλυση στην Μεσόγειο. Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ