Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.12.2012 | 10:33

Ρωσία: Συνεργασία με Ινδία στον τομέα Αμυντικής Βιομηχανίας

Οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, θα είναι στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία

Οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, θα είναι στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία, σήμερα, που είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, από τότε που επανέκαμψε ως επικεφαλής του Κρεμλίνου, για μια νέα εξαετή θητεία.

Το ταξίδι του Ρώσου προέδρου, είναι επίσης μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει η Ρωσία το ενδιαφέρον της για την Ινδία, που θεωρείται καλός της περιφερειακός σύμμαχος και εταίρος στην ομάδα των BRIC, όπως αποκαλούνται οι τέσσερις χώρες των αναδυόμενων αγορών, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Indian Hindu σημερα, ο Πούτιν τόνισε ότι η εμβάθυνση της φιλίας και η συνεργασία με την Ινδία, είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του στην εξωτερική πολιτική.
«Η Ινδία και η Ρωσία είναι παράδειγμα υπεύθυνης ηγεσίας και συλλογικής δράσης στη διεθνή σκηνή», έγραψε, ο Ρώσος πρόεδρος που επιθυμεί να επιφέρει ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα στη Δύση και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του νέου ανοίγματος στη νοτιοανατολική Ασία.

Ρωσικές πηγές της αμυντικής βιομηχανίας ανέφεραν ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να παράγει ευκαιρίες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και κινητήρων αεροσκαφών αξίας άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κρεμλίνο εξάλλου αναφέρει ότι αναμένεται η υπογραφή «μιας σειράς από μεγάλες συμβάσεις στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας », ένας όρος που αναφέρεται στις πωλήσεις όπλων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ