OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Συρία: Η Μόσχα ανοίγει τον δρόμο για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών

30/09/2015 - 14:38
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ένα ακόμη βήμα προς την στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία εξασφαλίζοντας σήμερα το πράσινο φως του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών προς υποστήριξιν των στρατιωτικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την «τρομοκρατική απειλή».

Το Κρεμλίνο το διατύπωσε σαφώς: ένα πράσινο φως του ΟΗΕ ή ένα αίτημα για βοήθεια προερχόμενο από το καθεστώς της Δαμασκού είναι αρκετό για να υπάρξει εξουσιοδότηση για ρωσική στρατιωτική επέμβαση. Και, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, του οποίου η χώρα έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία, έστειλε επιστολή στον Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας του «στρατιωτική βοήθεια». Τη διατύπωση γραπτώς και επισήμως του αιτήματος επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η συριακή προεδρία στη Δαμασκό.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας διατύπωσε επίσημο αίτημα προς την Άνω Βουλή και εκείνη , ομοφώνως, ενέκρινε την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση συνίσταται αποκλειστικά σε αεροπορικές επιδρομές, αποκλείοντας, προς το παρόν, την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. «Ο στρατιωτικός στόχος της επιχείρησης είναι αποκλειστικά η αεροπορική υποστήριξη των συριακών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία ο Ιβανόφ.

«Η χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος ξένης χώρας είναι δυνατή βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή έπειτα από αίτημα των νόμιμων αρχών της χώρας αυτής», εξήγησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο κύριος στόχος είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η υποστήριξη των νόμιμων αρχών της Συρίας στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Ολοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας θα ενημερωθούν σήμερα για την απόφαση αυτή και οι υπουργοί Αμυνας θα λάβουν ακριβείς πληροφορίες…Δεν πρόκειται για την πραγματοποίηση κάποιου γεωπολιτικού στόχου ή για την ικανοποίηση κάποιας φιλοδοξίας, όπως μάς κατηγορούν συστηματικά οι δυτικοί μας εταίροι», έσπευσε να διευκρινίσει ο Σεργκέι Ιβανόφ.

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η Μόσχα έχει στείλει στρατιωτικούς ειδικούς στο πρόσφατα εγκατεστημένο επιχειρησιακό κέντρο στη Βαγδάτη, το οποίο συντονίζει τις αεροπορικές επιδρομές και τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία.
Η Ρωσία θα προεδρεύσει σήμερα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και πιο συγκεκριμένα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, και αναμένεται ότι θα υποβάλει σχετικό σχέδιο απόφασης.

Tags: ΑΣΑΝΤΜΟΣΧΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΥΡΙΑ

Related Posts

έκρηξη - Λένινγκραντ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Φονική έκρηξη σε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην περιφέρεια του Λένινγκραντ

17/02/2026 - 15:10
Ιράν - Στενό του Χορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Κλείνει προσωρινά το Στενό του Χορμούζ για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

17/02/2026 - 14:32
Διυλιστήριο - Κρασνοντάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέο πλήγμα με drones σε ρωσικό διυλιστήριο στο Κρασνοντάρ [vids]

17/02/2026 - 14:08

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Φονική έκρηξη σε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην περιφέρεια του Λένινγκραντ

Ιράν: Κλείνει προσωρινά το Στενό του Χορμούζ για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Ουκρανία: Νέο πλήγμα με drones σε ρωσικό διυλιστήριο στο Κρασνοντάρ [vids]

Apache: «Κυνηγοί» drones γίνονται τα επιθετικά ελικόπτερα με τα νέα air burst πυρομαχικά XM1225

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Ακόμη και ο ισχυρότερος στρατός μπορεί να δεχθεί καταστροφικό πλήγμα»

F-16 Block 70: Η Σλοβακία θέλει να αποκτήσει τέσσερα ακόμα μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε όχημα που μετέφερε εργαζόμενους θερμοηλεκτρικού εργοστασίου – 396 drones και 29 πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία

Η THEON ανακοινώνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τοΟικονομικό Έτος 2025

Top News

Akylas: «Αν δεν πήγαινα εγώ στη Eurovision, θα ήθελα να πάει η Marseaux» αποκάλυψε ο τραγουδιστής

Οι 200 της Καισαριανής: Τα πρώτα ονόματα πίσω από τις ιστορικές φωτογραφίες - Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΠΟ

Κώστας Δόξας για Μαρία Δεληθανάση: Δεν μπορεί να μου καταστρέψει τη ζωή, δεν μπορούσα να με κοιτάξω στον καθρέφτη

Γιάννης Πλούταρχος: Έτοιμη να του στείλει εξώδικο η 48χρονη stalker του - «Δεν έκανα τίποτα παράνομο» επιμένει

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert