Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: "Τείχος" στη Θάλασσα του Αζόφ στα πλοία των Ουκρανών και του NATO

30.10.2018 | 18:45
Τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ, καθώς η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει κοινές ασκήσεις μεταξύ της συμμαχίας και της Ουκρανίας εκεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσόνοφ στην Izvestia την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα.

Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι η Συμμαχία ανησυχεί για την κατάσταση αποσταθεροποίησης στη Θάλασσα του Αζόφ. Εν μέσω εντάσεων, οι αντι-ρωσικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στη Ρωσία.

"Πιθανόν, οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι οι προκλήσεις τους θα οδηγήσουν στον επόμενο γύρο αντιρωσικών κυρώσεων. Είναι όμως ειρωνικό ότι, παρόλο που η Ρωσία δέχεται κυρώσεις, η Ουκρανία θα δεχθεί τις συνέπειες, καθώς από τη μία πλευρά το Κίεβο χάνει δισεκατομμύρια. ενώ από την άλλη πλευρά, είναι ικανοποιημένη από αυτές τις κυρώσεις ενώ ζητά και καινούριες, τόνισε ο Aksyonov.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι αδύνατο τα πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ χωρίς την άδεια της Μόσχας, καθώς η συνθήκη με την Ουκρανία απαιτεί τη συγκατάθεση και των δύο χωρών γι 'αυτό.

Το ΝΑΤΟ επιμένει ότι τα ύδατα της Ουκρανίας πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλα τα πλοία, δεδομένου ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα πλοία μελών της Συμμαχίας, τα οποία διατηρούν εμπορικές σχέσεις με το Κίεβο.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι ο οργανισμός ανησυχεί για τα αποσταθεροποιητικά βήματα της Ρωσίας στη Θάλασσα του Αζόφ και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας.

Πηγή: TASS 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ