Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Το δολάριο θα χάσει τον ρόλο του ως νόμισμα για το παγκόσμιο εμπόριο

14.08.2018 | 17:05
Ο ρόλος του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος μειώνεται και η Ρωσία εξετάζει εδώ και κάποιο καιρό τη χρήση εθνικών νομισμάτων για σύναψη διμερών εμπορικών συμφωνιών με την Τουρκία και άλλες χώρες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ωστόσο, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση για την εγκατάλειψη του δολαρίου στις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, το νόμισμα της οποίας διολίσθησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η σφοδρή κατάχρηση του ρόλου του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση και στον τερματισμό του ρόλου αυτού" είπε ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Τούρκο ομόλογό του.

"Η χρήση εθνικών νομισμάτων για το διμερές εμπόριο είναι εδώ και αρκετά χρόνια ένας από τους στόχους που οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας έχουν θέσει" πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

"Ανάλογες διαδικασίες έχουν τεθεί σε ισχύ στις σχέσεις μας με το Ιράν, ενώ επίσης ήδη εφαρμόζουμε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα με την Κίνα" συμπλήρωσε.

Χθες Δευτέρα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ του διμερούς εμπορίου με όλες τις χώρες με τη χρήση των εθνικών τους νομισμάτων και όχι του δολαρίου, επισημαίνοντας πάντως πως αυτή η ιδέα χρειάζεται λεπτομερή δουλειά πριν την εφαρμογή της.

Πηγή: Capital

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ