Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω απο την Μεγάλη Βρετανία - Αναχαίτιση απο Typhoon της RAF

15.01.2018 | 13:57
 Δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δυο Tu-160 Blackjack, ρωσικά βομβαρδιστικά, που προσέγγισαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα το πρωί.

Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τη RAF Lossiemouth στο Moray στις ακτές της Σκωτίας λίγο πριν τις 9.30 σήμερα. Το περιστατικό ειναι το τελευταίο απο μια σειρά περιστατικών μεταξύ Μόσχας - Λονδίνου και συνδέεται με μια σειρά απο εναέριες "μάχες" πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα μεταξύ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένας εκπρόσωπος της RAF δήλωσε: "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αεροσκάφη Quick Response Alert (QRA) Typhoon από την RAF στο Lossiemouth αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά σήμερα το πρωί" και πρόσθεσε οτι "η αποστολή δεν εχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου δεν θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί".

Οι εικόνες απο το ραντάρ δείχνουν ότι τα δύο Typhoon συνοδεύονται από αεροπλάνο Voyager από την RAF στο Brize Norton, το οποίο μπορεί να παρέχει δυνατότητες εναέριου ανεφοδιασμού. Το περιστατικό φαίνεται οτι εκτυλισσεται στα 28.000 πόδια στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι γαλλικά και βελγικά F-16 έχουν επίσης εμπλακεί για την γρήγορη αναχαίτιση των βομβαρδιστικών.
Ρωσικό Tupolev Tu-160 Blackjack


Η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες είχε ως αποτέλεσμα πολλά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία να αναλαμβάνουν καθήκοντα επιτηρησης ρωσικών πλοιων
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η φρεγάτα HMS Westminster, μια φρεγάτα τύπου 23 με έδρα το Πόρτσμουθ, εστάλει για την επιτήρηση δύο πολεμικών πλοίων του Βλαντιμίρ Πούτιν και δύο υποστηρικτικών πλοίων καθώς περνούσαν κοντά στα βρετανικά ύδατα.

Τα Typhoon - τα οποία χρησιμοποιούνται από το 2007 και αντικατέστησαν τα Tornado - έχουν χρησιμοποιηθεί στην εκστρατεία κατά του ISIS, με τους πιλότους τους να διεξάγουν αποστολές πάνω από το Ιράκ και τη Συρία.
Είναι οπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γρήγορης αντίδρασης της RAF.


Πηγές: dailymail, daily mirror,metro

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ