Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με Ουκρανία

15.08.2014 | 11:50
Ρωσικά τεθωρακισμένα μετακινούνταν σήμερα το πρωί στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στο σημείο όπου σταθμεύουν τα φορτηγά της φάλαγγας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι είδαν μια φάλαγγα αποτελούμενη από περίπου δέκα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο δρόμο προς το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ. Άλλοι δημοσιογράφοι, των βρετανικών εφημερίδων Γκάρντιαν και Τέλεγκραφ ανέφεραν ότι 23 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα με καύσιμα και άλλα οχήματα με ρωσικές, στρατιωτικές πινακίδες, πέρασαν τα σύνορα από την ίδια περιοχή, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης."Το παράρτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας που είναι υπεύθυνο για τα σύνορα στην περιοχή του Ροστόφ δεν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, μέσω του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, από την Τρίτη, η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση που περιλαμβάνει και την περιοχή του Ροστόφ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις που θα διαρκέσουν περίπου 20 ημέρες και στις οποίες θα μετέχουν περισσότερα από 750 οχήματα και 3.000 άνδρες των μεταβιβάσεων.

Η ρωσική φάλαγγα που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει σταθμευμένη από το βράδυ της Πέμπτης στην κοινότητα Καμένσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το μεθοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑΤΟ: Οι φιλοδοξίες της Ρωσίας εκτείνονται "και πέραν της Ουκρανίας"

Το Κίεβο είπε ΟΧΙ στην ανθρωπιστική οχηματοπομπή της Ρωσίας...

Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία 280 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια


Στη "δίνη" του ρωσικού εμπάργκο οι Έλληνες αγρότες 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ