Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις κοντά στα σύνορα Αιγύπτου - Λιβύης

14.03.2017 | 12:36
Mια μέρα αφού οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδειξαν τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με τη ρωσική υποστήριξη στο πρόσωπο του Διοικητή του Στρατού της Λιβύης, Khalifa Hifter, (στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ),η Ρωσία φαίνεται ότι έχει ήδη αναπτύξει ειδικές δυνάμεις στη Δυτική Αίγυπτο, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη αναφέρει το Reuters.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές από την Αίγυπτο και την Αμερική λένε ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει ειδικές δυνάμεις σε αεροπορικές βάσεις στη Δυτική Αίγυπτο, αναφέρει το independent.co.uk.
Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται στη περιοχή αλλά στο μεταξύ αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την αποστολή. Το γεγονός ότι δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες δημιουργεί την εντύπωση ότι σχεδιάζουν να εμπλακούν στην Λιβύη, αναφέρει το antiwar.com.

Ανώτερος αξιωματούχος της CIA αναφέρει ότι είναι πιθανό ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, να δείχνει την υποστήριξη του στη Ρωσία καθώς επιθυμεί τη βοήθεια της κοντά στη Βεγγάζη όπου υπάρχουν μάχες κοντά τις πηγές εξόρυξης πετρελαίου στη Ras Lanauf. Η τελευταία επίθεση κοντά στις πηγές εξόρυξης πετρελαίου έγινε στις 3 Μαρτίου.

Αμερικανικές πηγές που διατηρούν την ανωνυμία τους είπαν ότι οι ΗΠΑ παρατήρησαν drones και στρατιωτικές δυνάμεις, περίπου 100 χιλιόμετρα από την περιοχή Sidi Barrani, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, αναφέρει το independent.co.uk. 

Με πληροφορίες από  independent.co.uk, antiwar.com., reuters 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ