Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικά SA-22 ή Pantsir S1 εντοπίστηκαν στην Αν. Ουκρανία - ΒΙΝΤΕΟ

28.08.2014 | 11:34
Η Μόσχα "εμπλέκεται άμεσα στις συγκρούσεις" και έχει στείλει "το πιο σύγχρονο σύστημά της αντιαεροπορικής άμυνας" στην ανατολική Ουκρανία.

Μια ρωσική συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων SA-22 ή Pantsir S1 εντοπίστηκε σε μια περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών ανταρτών, δήλωσε ένας διπλωμάτης του ΝΑΤΟ.

«Το Sa-22 είναι πλέον στην περιοχή», δήλωσε ο διπλωμάτης αυτός υπενθυμίζοντας ότι ένας άλλος τύπος ρωσικού αντιαεροπορικού πυραύλου, το SA-11 ή Μπουκ, πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη στις 17 Ιουλίου ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 επιβαίνοντες.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S1 (ή SA-22 βάσει του κωδικού του ΝΑΤΟ) μπορούν να πλήξουν κάθε τύπου αεροπορικό στόχο σε απόφαση 20 χιλιομέτρων και σε ύψος 15. Μπορούν να πλήξουν τέσσερις στόχους ταυτόχρονα και οι πύραυλοί του μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 1.300 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Ο διπλωμάτης, που ζήτησε να διατηρηθεί την ανωνυμία του, αναφέρθηκε επίσης σε «ουκρανικές πληροφορίες», αξιόπιστες σύμφωνα με τον ίδιο, «για μικρούς, ρωσικούς, στρατιωτικούς σχηματισμούς που εισέρχονται στο ουκρανικό έδαφος».

«Δεν πρόκειται απλώς για άρματα μάχης ή τεθωρακισμένα (. . .). Υπάρχουν εισβολές στην Ουκρανία από ρωσικά στρατεύματα», σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας επίσης λόγο για «ρίψεις όλμων και ρουκετών εναντίον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τη Ρωσία, από το ρωσικό έδαφος και από το εσωτερικό της Ουκρανίας».

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή αλλαγή», η οποία σημειώθηκε «πολύ πρόσφατα», με τη Ρωσία να έχει περάσει από «μια υποστήριξη των αυτονομιστών μάλλον συγκαλυμμένη» σε «μια υποστήριξη πιο ανοικτή, πιο προφανή», σχολίασε ο διπλωμάτης.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για "άμεση εμπλοκή της" στις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και του τακτικού ουκρανικού στρατού στην ανατολική χώρα.

"Αυξανόμενος αριθμός ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος", έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι η Μόσχα "στο εξής εμπλέκεται άμεσα στις συγκρούσεις" και έχει στείλει "το πιο σύγχρονο σύστημά της αντιαεροπορικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει το Pantsir-S1" στην ανατολική Ουκρανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το NATO βασικός «εταίρος» της Ουκρανίας


Σύλληψη Ρώσων στρατιωτών σε Ουκρανικό έδαφος!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ