Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Άρχισε τις...θεμελιώσεις έργων στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν.

08.03.2011 | 05:37
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το φράγμα το οποίο θα προμηθεύει με νερό το "ψευδοκράτος" εγκαινίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το φράγμα "Alakoprü" το οποίο θα κατασκευαστεί στη Μερσίνη, θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014 και θα προμηθεύει με νερό τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου με υποθαλάσσιο αγωγό. Συνολικά υπολογίζεται πως περίπου κάθε χρόνο 75 εκατομμύρια κυβικά νερού θα μεταφέρεται απο την Τουρκία στην Κύπρο.
Ο τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του, δήλωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι μεγάλο και όνειρο πολλών ετών " η μεταφορά νερού απο τη Μητέρα Πατρίδα στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"(ΤΔΒΚ) ήταν το όνειρο πολλών κυβερνήσεων. Τώρα δουλεύουμε για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο αυτό, και να λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας" δήλωσε ο Ερντογάν.
Στην τελετή θεμελίωσης του φράγματος συμμετείχε και ο πρόεδρος του 'ψευδοκράτους" Ντερβίς Έρογλου σε μια προσπάθεια άμβλυνησης των σχέσεων των δυο πλευρών, μετά τις διαδοχικές διαδηλώσεις που έγιναν κατα της Άγκυρας στα Κατεχόμενα.
Ο Ερντογάν στην ομιλία του, τόνισε οτι η Τουρκία θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε Τούρκο πολίτη που βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και τόνισε οτι η χώρα του θα στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης της "ΤΔΒΚ"¨ όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.
Το έργο της μεταφοράς νερού στα Κατεχόμενα περιλαμβάνει και την κατασκευή αγωγού μήκους 170 χιλιομέτρων. O υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 80 χιλιόμετρα, σε βάθος 250 μέτρων.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ