Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-300: Οι πρώτες εικόνες του ρωσικού συστήματος στη Συρία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

03.10.2018 | 09:25
 Μετά την απόστολή των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου Karsukha-2 στη Συρία, έφτασαν πριν από λίγο και τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300. Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποφάσισε να δημοσιεύσει φωτογραφίες από την άφιξη και παράδοση του συστήματος S-300 στο Συριακό Στρατό.

Οι φωτογραφίες, που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, δείχνουν τις συστοιχίες S-300 να εκφορτώνονται από ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, πιθανότατα την Δευτέρα το βράδυ.

Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε και επισήμως την παράδοση των συστημάτων S-300 στη Συρία, αλλά και ότι η Μόσχα είχε επίσης παραδώσει 49 άλλα συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού στη Συρία προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των ρώσων στρατιωτών στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ο Συριακός Στρατός θα χρειαστεί περίπου τρεις μήνες για να εκπαδιευτεί στο πώς να χρησιμοποιεί τους S-300.

Τόσο η παράδοση των S-300, αλλά και η αποστολή των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμοθ Karsukha-2 είναι αποτέλεσμα της κατάριψης του Ρωσικού αεροσκάφους IL-20 στα τέλη Σεπτεμβρίου από φίλια πυρά κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον θέσεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ