Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400: Αυτό ειναι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα - ΒΙΝΤΕΟ

04.04.2018 | 14:21
Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τουρκία τις συστοιχίες των S-400 τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε στρατιωτικο-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι θα μεταφερθούν στην Τουρκία με τρία πλοία, που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

«Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα συμπληρωματική συμφωνία, η παράδοση των δύο συστοιχιών S-400 στην Τουρκία δεν θα γίνει στις αρχές του 2020 , αλλά τον Οκτώβριο του 2019, στην πραγματικότητα τέσσερις μήνες νωρίτερα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «συστοιχία των S-400 θα φθάσει στην Τουρκία μέσω Μαύρης Θάλασσας με τρία πλοία που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ».

S-400 

Το πυραυλικό σύστημα
S- 400 Triumf είναι ένα σύστημα μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς νέας γενιάς. 

Το S-400 προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.

Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους. Το S-400 μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων - τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας μαζί και τα κατασκευασμένα με την τεχνολογία «στελς», καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων. Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. 

Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων. (Εξάλλου, το αμερικανικό σύστημα Patriot είναι ικανό να προσβάλλει στόχους μόνο σε ύψος 60 μέτρων το λιγότερο). Εν τω μεταξύ, πολλοί απ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς πετυχαίνονται χάρι στους νέους πυραύλους, με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το Triumf.

Ο νέος αντιαεροπορικός πύραυλος βεληνεκούς 400 χιλιομέτρων προορίζεται για την προσβολή εναερίων στόχων ακόμα και έξω από την ζώνη ορατότητας των επίγειων Σταθμών κατεύθυνσης. Το μεγάλο βεληνεκές δράσης εξασφαλίζεται από την τοποθετημένη στον πύραυλο ουσιαστικά νέα κεφαλή αυτοτηλεκατεύθυνσης που λειτουργεί σε ενεργό ή ημιενεργό καθεστώς. Στην τελευταία περίπτωση το καθεστώς του πυραύλου μετά την αναρρίχησή του με εντολή από το έδαφος μετατρέπεται σε καθεστώς αναζήτησης και αποκαλύπτωντας τον στόχο, κατευθύνεται εναντίον του αυτοτελώς. Σε έναν εκτοξευτήρα του S-400 μπορούν να τοποθετηθούν 4 τέτοιοι πύραυλοι.
Χθες στην 'Αγκυρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση να επισπευσθεί η παράδοση των S-400 στην Τουρκία και πως θα γίνει τον Ιούλιο του 2019.


Με πληροφορίες απο ruvr.ru
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ