Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400: Έτοιμος ο νέος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς του ρωσικού υπερόπλου

03.07.2018 | 13:46
Ολοκληρώθηκαν, την Τρίτη 3 Ιουίου, στην Ρωσία οι δοκιμές του νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα αεράμυνας S-400, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο επικαλείται πηγές της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

"Οι δοκιμές του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E για το σύστημα S-400 ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολών Kapustin Yar", ανέφερε η πηγή.

Ο νέος πύραυλος αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Ρωσικός Όμιλος Almaz-Antey, ο κατασκευαστής του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος S-400, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος 40N6E είναι ικανός να χτυπήσει στόχους σε μέγιστη απόσταση 400 χλμ.

Μη επιβεβαιωμένα δεδομένα υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μέγιστο υψόμετρο 185 χλμ. Η πρώτη δοκιμαστική παρτίδα των πυραύλων 40N6E κατασκευάστηκε στα τέλη του 2013, σύμφωνα με πηγές. Το 2015, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ο νέος πύραυλος είχε επιτυχώς πετύχει έναν αεροπορικό στόχο.

Το S-400 Triumf είναι ένα σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας μακράς και μεσαίας εμβέλειας που έχει σχεδιαστεί για να καταρρίπτει εναέρια επιθετικά οπλικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων stealth μαχητικών αεροσκαφών), καθώς και κάθε άλλο στόχος που βρίσκεται στον αέρα. Μέχρι σήμερα, το σύστημα S-400 είχε την δυνατότητα να χτυπά στόχους σε απόσταση μέχρι 250 χλμ, οι νέοι πύραυλοι αναμένεται να αναβαθμίσουν δραματικά τις δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς του συστήματος αεράμυνας.

Πηγή Tass

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ